Press "Enter" to skip to content

Gode råd til deg som vurderer leiebil på Tenerife i Spania

Er du på vei til Tenerife og vurderer å skaffe deg en leiebil? Det er en god ide. Du får utforsket mer av øya i egen bil fremfor å bli med på en av bussturene som tilbys. Bruker du litt tid på å planlegge utfluktene vil det neppe by på store utfordringer å kjøre på Tenerife. Bare vær klar over at den lokale kjørestilen er litt mer aggressiv enn hva du er vant til hjemme. Den er allikevel håndterbar og ikke fullt så pågående som i enkelte Middelhavsland.

Bestill på forhånd

Hvis du skal besøke Tenerife i høysesongen bør du ikke vente med å bestille leiebil. Jo tidligere du er ute med reservasjonen, desto større er sjansen for at du får bilen du ønsker deg til en hyggelig pris. Nei, dette er ikke et billig salgstriks. Dette handler om etterspørsel og tilbud. For leiebilene går som varme hvetebrød i de mest populære feriemånedene.

Du kan bruke leiebilsøket på nettsidene våre for å finne et godt tilbud. Du kan bruke den samme tjenesten til å bestille bilen også.

Kjente leiebilfirmaer

Mange av de internasjonale utleiefirmaene har kontorer på Tenerife. Her finner du både Sixt, Avis og Budget. Ikke et vondt ord om de lokale selskapene, men du er i litt tryggere hender om du velger å leie bil av et av de mer kjente selskapene. Du kan også velge sammenligningsselskaper for leiebil som Gotautos.no Tenerife eller Leiebilguiden Tenerife.

De aller fleste utleierne holder til på flyplassen Reina Sofia eller like i nærheten av den. Dermed er det ingen sak å plukke opp leiebilen idet du ankommer ferieøya. Fra flyplassen er det maks 30 til 40 minutter til de fleste av hotellene i området.

Utflukter

Toppen av fjellet Teide er manges favorittdestinasjon på Tenerife. Det går helt fint å kjøre leiebilen det meste av veien. Bare vær klar over at turen opp dit er både svingete og bratt. Du skal tross alt godt over 3.000 meter til værs. Beregner du god tid og kjører i «feriemodus» er det en fantastisk tur. Utsikten, både på toppen av fjellet og på veien dit, er ubetalelig.

Har du leiebil bør du også kjøre en tur til byen Santa Crus. Denne turen passer først og fremst for de voksne ettersom det er de mange shoppingmulighetene som tiltrekker flest reisende til byen. Hvis det er barn med i følget bør dyrehagen Loro Parque plottes inn på GPS-en. Her er det mulig å se tigre, pingviner og gorillaer.

Ellers er Tenerife kjent for alle de vakre strendene som finnes rundt omkring på øya. Det er lettere å komme seg til mange av dem når du har en leiebil å råde over. La Tejita for eksempel. Denne stranden ligger på den sørlige spissen av Tenerife. Hvis du går lei av strandlivet finnes det flere badeland og store bassenger du ikke behøver å bruke mer enn 30 minutter i bil for å komme til.

Friere med leiebil

Tenerife er en vakker øy. Selv om deler av den er gjennomturistifisert behøver du ikke å kjøre langt for å oppleve et mer autentisk Tenerife. I tillegg er mange av de spennende turistattraksjonene så langt unna det sørlige hotelldistriktet at man må ha motorisert hjelp for å komme seg til dem. Så har du planer om å gjøre mer enn bare å ligge på stranden på Tenerife bør du bestille en leiebil.

Leiebil Tenerife

Vårt leiebilsøk hjelper deg med å innhente tilbud fra alle bilutleiefirmaene på Tenerife. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut feltene som forteller søkemotoren når du har behov for bil. Tilbake får du en rekke tilbud om å leie ulike biler. Plukk ut det som passer deg best og bestill leiebilen via nettsidene våre. Når du gjør dette reserveres bilen automatisk hos selskapet du vil leie av.